Debrecen Hotels

Katonai menetoszlopok miatt lassabb lehet a közlekedés a 4-es és az M3-as hajdú-bihari szakaszán

  2021 nov 22 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár 2021. november 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) vezetési gyakorlatot hajt végre. A reggeli óráktól katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszlopokra kell számítani Hajdúhadház és Nyíregyháza között, amely 4-es főutat és az M3-as autópályát érinti.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. Köszönik a lakosság megértését és türelmét.