Debrecen Hotels

Katonai menetoszlopok közlekedésére kell számítani Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

  2022 szept 08 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Magyar Honvédség átcsoportosítások hajt végre az ország keleti régiójában szeptember 8-án, 9-én és 10-én, ezért katonai menetoszlopok közlekedésére kell számítani Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Hajdú-Bihar megye főbb útvonalain.A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket és menetoszlopokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

Kérnek mindenkit, hogy a katonai konvojok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét köszönjük!

– olvasható az MH 5. Bocskai István Lövészdandár közleményében.