Debrecen Hotels

Katonai menetoszlop halad át Debrecenen, tessék vigyázni!

  2021 nov 17 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár 2021. november 18-án (csütörtökön) katonai járművek átcsoportosítását hajtja végre. A reggeli óráktól katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszlopra kell számítani a Hajdúhadház- 4-es főút- (Debrecenen keresztül)- 47-es út- Hódmezővásárhely útvonalon. A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai eszközöket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét köszönjük!

– üzente a honvédség.