Debrecen Hotels

Kásler: a második oltás után 3-4 hónappal már csak 50-60 százalékos a védettség

  2021 nov 20 / #debrecen
Google ads
Google ads

Ismét az “oltakozásra” való buzdítás volt Kásler Miklós “Életközelben” című alákérdezős videóinterjújának központi témaköre.

Az Emmi-miniszter arról beszélt, hogy

azért van szükség a harmadik oltásra, mert az első után három–négy hónappal a védettség 7 százalékra, a második oltás után a védettség 50–60 százalékra esik vissza minden korosztály esetében. A harmadik oltással a védettség ismét 90 százalék föle emelkedik. Ezek nem víziók, nem fikciók, hanem tudományosan bizonyított tények

– fogalmazott a miniszter.

Kásler arról is beszélt, hogy 2019-ben a magyarországi kórházi várólisták már “Svédország szintjén voltak”, de jött a járvány… De – kikacsintva az előző kormányra – de a várólisták a világjárvány dacára nagyságrendileg így is jobbak a 2010-es állapotoknál.

Azt is hozzátette, hogy a várólistákon értelemszerűen nem szerepelnek a sürgősségi ellátásra szoruló betegek, sem a daganatos, illetve keringési betegségekben szenvedők. „Ha további járványügyi korlátozások nem lesznek, akkor a csípőprotézis és térdprotézis műtéteket háromnegyed év alatt el lehet végezni és a várólistát a 2019-es szintre lehet ismét visszaállítani” – mondta Kásler.