Debrecen Hotels

Karácsony bejelentette: nem lép vissza, Márki-Zay gyorsan reagált

  2021 okt 06 / #debrecen
Google ads
Google ads

Folytatódott az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelölti huzavonája.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerda délután Facebook-oldalán jelentette be,

hogy nem lép vissza az előválasztástól.

Bár Márki-Zay Péter már két közvélemény-kutatónál is népszerűbbnek tűnik nála, Karácsony azt mondta, folytatja kampányát. Márki Zay kedden, a Medián vizsgálatának napvilágra kerülése után szinte azonnal bejelentette: nem neki kellene visszalépnie az előválasztás második fordulójában.

Karácsony Gergely bejelentésére nem sokkal később, szintén a Facebookon reagált Márki-Zay Péter. Hódmezővásárhely polgármesterét, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét meglepte, hogy Karácsony Gergely szerda délután a sajtó elé állt, ugyanis ma este 6 órakor kellene egyeztetniük.

Márki-Zay úgy fogalmazott:

Karácsony kész helyzet elé akar állítani.

A kutatásokra hivatkozva azt is hangoztatta, hogy

Karácsony Gergely nem képes legyőzni Dobrev Klárát az előválasztás jövő heti második fordulójában, és Orbán Viktort sem jövő tavasszal.

Felhívta a figyelmet az internetes trendekre is: lájkolók száma, kommentek tekintetében beszédes, hogy melyikük áll jobban (szerinte ő), és így Márki-Zay szerint Karácsony joggal aggódik.

Márki-Zay Péter így is ott lesz a megbeszélt helyen és időben szerda este, és továbbra is egy célt tart szeme előtt: hogyan lehet Orbán Viktort legyőzni. Úgy érzi, ha mindhárom jelölt versenyben marad a 2. fordulóra, akkor is képes legyőzni Dobrevet és Karácsonyt – derül ki a politikus videójából.