Kapott egy kis öntözést Hajdú-Bihar megye déli része – Mi várható a következő napokban?

2022.08.15

Záporok, zivatarok enyhítették ma egy kicsit a kánikulát, és némi vízutánpótlás Hajdú-Bihar megyébe is jutott.

Az Időkép csapadéktérképe szerint elsősorban a Kaba és Hajdúszoboszló környékén élők örülhettek, itt közel 14 milliméter csapadékot mértek. 3-4 milliméter hullott Mezőpeterd környékén, a megye többi része sajnos egyelőre kimaradt az áldásból.

Az előrejelzés szerint kedden a napos idő mellett elszórt záporok, zivatarok ismét kialakulhatnak, nagyobb esély a zivatarok előfordulására a középső és keleti tájakon van. A csúcshőmérséklet 31 és 36 fok között alakulhat.

Szerdán sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. Jelentős csapadék nem valószínű, kevés zápor, zivatar északkeleten lehet. Napközben 31 és 36 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön 33 és 39 fok közötti maximumokra van kilátás. Délután egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, de csak kevés helyen alakulhat ki gyenge zápor, esetleg zivatar.

Pénteken egy hidegfront előterében még a déli szél támad fel sok helyen, és keleten ezen a napon lehet a legmelegebb, közel 40 fokig emelkedhet a hőmérséklet. A nyugati határszélen 30 fok közelében maradnak a maximumok. Szombatra megérkezik a hidegfront záporokkal, zivatarokkal, erős széllel. A maximumok 30 fok körül alakulhatnak.

Fotó: eső után szivárvány Hajdúszoboszlón

az eredeti hír itt elérhető