Debrecen Hotels

Jogosítvány nélkül törte össze a frissen vásárolt Ladát

  2018 nov 15 / #debrecen
Google ads
Google ads

A 18 éves férfi ugyan vezetői engedéllyel nem rendelkezett, de vett egy Ladát és még aznap árokba hajtott vele. Négyen sérültek meg a balesetben.

Közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak vizsgálatot a rendőrök az egyeki lakossal szemben.

A férfi 2018. május 10-én 18 óra 30 perc körül Egyek külterületén, egy földúton közlekedett az általa vezetett személyautóval, azonban nem megfelelően választotta meg a gépkocsi sebességét és elvesztette uralmát annak irányítása felett, majd árokba hajtott. A balesetben a sofőr és két férfi utasa könnyű, míg a hátsó ülésen utazó nő súlyos sérüléseket szenvedett. A hajdúszoboszlói rendőrök az egyeki férfit – aki jogosítvánnyal nem rendelkezett – gyanúsítottként kihallgatták. A sofőr elismerte a felelősségét a baleset okozásáért és elmondta a rendőröknek, hogy aznap vette az autót és csak egy szomszédos településre szerettek volna átmenni, azonban a földúton haladva gödörbe hajtott, ami megdobta a járművet, ezért beverte a fejét és elengedte a kormányt, ami miatt árokba csapódott.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.