Debrecen Hotels

Jogerősen nyolc év börtönre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

  2019 jan 16 / #debrecen
Google ads
Google ads

Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy szerb férfit, aki több mint 37 kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni 2017-ben.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségre, az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek a 36 éves férfit, és a szabadságvesztés kiszabása mellett nyolc évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítélőtábla megváltoztatta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék döntését, így a vádlottnak fegyház helyett börtönben kell letöltenie büntetését.

A szerb férfi 2017. január 15-én éjszaka jelentkezett belépésre egy kisteherautót vezetve a röszkei határátkelőnél. A jármű utastere és gyári tetőlemeze között kialakított dupla falú, 200-250 liter térfogatú üregben 103 csomag, összesen 37,565 kilogramm marihuána volt elrejtve, amiről a vádlott tudott. A drogot pénzügyőrök megtalálták és lefoglalták.

A kábítószer-szállítmány hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának több mint 3,5-szerese volt.

A férfi az eljárás során mindvégig tagadta bűnösségét, azt állította, nem tudott arról, hogy a kisteherautóban kábítószer van elrejtve, ugyanis a gépjárművet kölcsönkapta, hogy azzal dolgozni menjen Németországba.