Debrecen Hotels

Jogerősen nyolc és fél évre ítéltek egy macedón kábítószer-csempészt Szegeden

  2018 jún 26 / #debrecen
Google ads
Google ads

Jogerősen nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy hazájában már kábítószer-csempészés miatt elítélt macedón férfit, aki csaknem két kilogramm heroint próbált Magyarországon keresztül Ausztriába vinni tavaly nyáron.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és a szabadságvesztés mellett nyolc évre kiutasította Magyarország területéről.

A korábban Macedóniában kábítószer-kereskedelem bűntette miatt négy év szabadságvesztésre elítélt vádlott Skopjéban állapodott meg megbízójával abban, hogy 3 ezer euró fejében autójában elrejtve heroint szállít Magyarországon át Ausztriába. A négy csomagot saját maga rejtette el a gépkocsiban, majd 2017. július 16-án délelőtt jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen.

A járművet a pénzügyőrök kábítószerkereső-kutyával ellenőrizték, és megtalálták az elrejtett drogszállítmányt, amely hatóanyag-tartalma legalább a különösen jelentős mennyiség alsó határának 4,4-szerese volt.

A táblabíróság döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét.