Debrecen Hotels

Jogerős: 5 év fegyházat kapot Kisbandi, az alvilág bankára

  2018 nov 09 / #debrecen
Google ads
Google ads

Jogerősen is öt év fegyházra ítélte az alvilág bankárának gúnyolt Lakatos Andrást szerdán a Debreceni Ítélőtábla.A sokáig nemzetközi körözés előtt álló, majd 2016 nyarán Brazíliából hazaszállított Lakatos Andrást még tavaly júliusban ítélte első fokon öt év fegyházbüntetésre különösen nagy kárt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen, számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekményekkel elkövetett csalás miatt a Debreceni Törvényszék.

A többi vádlottat pedig három és öt év közötti szabadságvesztéssel sújtotta a bíróság. Kisbandit öt évre a közügyektől is eltiltották.

A vád szerint Lakatosék 2011 októbere és 2012 augusztusa között, bűnszervezetben 21 vagyon elleni csalást követtek el, amivel 355 millió forint kárt okoztak. Az indokolásban elhangzott, a vádlottak hazai és nemzetközi szinten is nagy nevű társaságokat károsítottak meg. Ezek között volt több ismert édességgyártó, élelmiszeripari cég, gyógyszergyártó, és tisztítószer gyártó. A bűnszervezet budapesti raktárában rakodtak le például 24 millió forint értékű, 22 tonna márkás csokoládét, amelyet Belgiumból Ausztriába kellett volna szállítani. Kisbandi több társához hasonlóan részleges beismerő vallomást tett, azt ugyanakkor tagadta, hogy cselekményüket bűnszervezetben követték el.

Az ítélet ellen az ügyészség és a vádlottak is fellebbeztek, így került az ügy a Debreceni Ítélőtáblára, amely szerdán meghozott döntésével helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét. Lakatos már meg is kezdte a rá kiszabott büntetés letöltését, amibe az előzetesben töltött időt beszámítják, ám a bűnszervezeti minősítés miatt más kedvezményben nem részesülhet.