Debrecen Hotels

Jelentős forgalomkorlátozások lesznek Debrecenben

  2021 márc 24 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Nyíl – Hadházi utcai és a kapcsolódó Bem téri csomópont átépítése miatti vízvezeték kiváltási munka újabb szakaszba lépett – közölte az önkormányzat.
A kivitelezési munka II. ütemében 2021. március 25-től az alábbi forgalomkorlátozás kerül bevezetésre:

A Bem téri csomópontban a Füredi út irányából a Péterfia irányába kanyarodók részére a jobbra kanyarodó sáv ideiglenesen lezárásra kerül és a jobbra kanyarodási lehetőség az egyenesen haladó sávból kerül kialakításra, az egyenesen haladási irányt is megtartva. Fontos kihangsúlyozni, hogy a speciális munkavégzés miatt a kereszteződésben munkagödör kerül kialakításra, így itt fokozott figyelemmel kell az autósoknak és gyalogosoknak közlekedniük!

A Simonyi út irányából haladva a Bem tér irányába, a Füredi út irányába az egyenes-jobbra kanyarodó sáv szintén ideiglenesen megszűnik, helyette a Péterfia utca irányába egyenesen haladó sávból lehet jobbra fordulni a Füredi út irányába. Tovább haladva a Bem tér – Péterfia út irányába besoroló sáv egy része ideiglenesen szintén lezárásra kerül.

A Nyíl utca – Hadházi út csomópontjában az Árpád tér felől a Nyíl utca – Hadházi utca irányába tartó egyenes-jobbra kanyarodó sáv szintén lezárásra kerül, valamint Nyíl utca 16-18-20 sz. előtti parkolók is ideiglenesen megszüntetésre kerülnek a munkálatok ideje alatt. A Hadházi út irányába a Nyíl utca Bem tér felé haladó egyenesen sávból lehet majd jobbra kanyarodni.

A teljes lezárás továbbra is megmarad a Méliusz Juhász Péter Könyvtár melletti szakaszon, melyet a kivitelező felvonulási és kivitelezési területnek tart fenn.

A Bem téri szervizút a Péterfia utca irányába félpályásan korlátozásra kerül a Nyíl utca irányából, így ezen a szakaszon a parkolás a kivitelezés idejére megszüntetésre kerül. A Nyíl utcáról a szervízútra nem lehet majd behajtani, a szervízút a Kétmalom utca felől közelíthető meg.

A gyalogos forgalom a Füredi út irányából a Nyíl utca irányba a meglévő gyalogátkelőhelyen továbbra is lehetséges, azonban a kialakítandó munkagödör miatt a Füredi úti részen szűkítve lesz.

Tovább haladva a Nyíl utca felőli részen, a gyalogátkelővel szembeni zöld terület teljes egészében munkaterületté válik, így a Bem tér szervizút irányába a munkaterület mellett ideiglenes gyalogjárda kerül kialakításra, biztosítva ezáltal a gyalogosforgalmat a Nyíl utca – Hadházi út irányba.

Kérjük, az erre közlekedő autósokat, hogy a balesetek elkerülése érdekében ne megszokásból vezessenek, hanem a kihelyezett KRESZ-táblákat figyelembe véve közlekedjenek! – olvasható a közleményben.