Debrecen Hotels

Jelentős áremelésre készül a városvezetés a debreceni közösségi közlekedésben

  2022 jún 19 / #debrecen
Google ads
Google ads

Június 23-án tárgyalja a debreceni közgyűlés azt az előterjesztést, amely 10 százalékos díjemelést indítványoz a debreceni tömegközlekedésben.

A tervezet szerint a debreceni közösségi közlekedés díjai közel 10 százalékkal emelkednének, és ha a közgyűlés is megszavazza, akkor akkor augusztus 1-jétől az elővételben vásárolt jegy 400 forintba, a sofőröknél váltott jegy pedig 500 forintba kerül majd.

Az előterjesztést Pacza Gergely, a Városfejlesztési Főosztály vezetője jegyzi, és emlékeztet: a DKV legutóbb 2020-ban hajtott végre viteldíjemelést, 5,3%-os mértékben.

Az MNB 2022. első negyedévi tájékoztatása alapján 2022. évre az infláció várható mértéke 8,9%, az elmúlt hónapok adatai alapján azonban éves szinten ennél magasabb érték várható. Ennek figyelembevételével a DKV Zrt. 9,72%-os díjemelésre tesz javaslatot, melynek elfogadása és érvényesítése esetén a nettó menetdíj bevételei 2022. évre vonatkozóan 170 millió Ft-tal növekedhetnek

– olvasható a tervezetben.

A fentiek alapján a díjak – az autóbusszal, a villamossal és a trolibusszal végzett közszolgáltatás tekintetében – az alábbiak szerint módosulnának 2022. augusztus 1-től: