Jégkorong: kikapott a DEAC a Csíkszeredától, nincs döntő

2022.03.25

Bejutott a fináléba az SC Csíkszereda, miután az elődöntő ötödik, fordulatos mérkőzésén 5-3-ra legyőzte a vendég DEAC-ot a jégkorong Erste Ligában, így összesítésben 4-1-re megnyerte a párharcot.

Az FTC-Telekom – amely a DEAC búcsújával megvédte a magyar bajnoki címét – egy hét múlva az erdélyi csapat otthonában kezdi a döntőt.
A Csíkszereda házigazdaként múlt pénteken 7-4-re, szombaton pedig 1-0-ra nyert, míg kedden 4-1-re diadalmaskodott Debrecenben, ám a Magyar Kupa-győztes DEAC szerdán a hajrában szerzett góllal 4-3-ra győzött, így elkerülte a söprést. A liga történetében még egyetlen csapat sem tudott 0-3-ról párharcot nyerni, erre tett most kísérletet a Debrecen.

A pénteki találkozón Mazzag Dániel a 15. percben juttatta vezetéshez a debrecenieket, az előnyt létszámfölényben Berta Ákos duplázta meg a 25. percben. A házigazdák a második felvonás hajrájában szépítettek – Jevgenyij Szkacskov fórból talált be -, majd Sofron István góljával az 50. percben egyenlítettek. Sofron így a párharc ötödik mérkőzésén is eredményes tudott lenni. Rövid ideig, 2:13 percig volt döntetlen az állás, Sági Martin góljával ugyanis visszavette a vezetést a DEAC. A hazaiak azonban David Stach és Szkacskov révén fordítottak, és a hajrához érve először kerültek gólelőnybe, amelyet aztán – a debrecenieknél közben Hetényi Zoltán kapus helyett mezőnyjátékos lépett jégre – nemcsak megőriztek, hanem Szkacskovnak köszönhetően növeltek.

A másik ágon az FTC-Telekom 4-1-es összesítéssel búcsúztatta a Gyergyót úgy, hogy a székely csapat betegségek miatt az utolsó két összecsapásra nem tudott kiállni.

Eredmény, elődöntő, 5. mérkőzés:
SC Csíkszereda (romániai)-DEAC 5-3 (0-1, 1-1, 4-1)
A párharc végeredménye: 4-1, a Csíkszereda javára.

az eredeti hír itt elérhető