Jégkorong: hosszabbítás után nyert és szépített az Újpest a DEAC ellen

2022.03.10

Hosszabbítás után nyert 2-1-re az Újpest a vendég DEAC ellen a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében, így 3-2-re szépített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban, amely pénteken folytatódik majd Debrecenben.

Az UTE – amely felsőházi kiemeltként választhatott ellenfelet a DEAC és a Brassó között – múlt kedden hosszabbítás után kikapott, aztán szerdán visszavágott. Ám a hétvége Debrecenben nem sikerült: a Magyar Kupa-győztes DEAC szombaton 5-3-ra, míg vasárnap 6-2-re győzött.

Rossz hír volt a hazaiaknak, hogy az eddigi sérültek – Benk András, Erik Robichaud és Csergő Hunor – mellé feliratkozott az elsőszámú kapusuk, Rajna Miklós is agyrázkódás miatt. Így az eddig kevesebbet foglalkoztatott Márkus Levente állt a kapuban.

Óvatosan kezdtek a csapatok. Az első harmad hajrájában Jack Suter maradt őrizetlenül a kapu mellett, és közelről nem hibázott. A 35. percben Mazzag Dániel távolról egyenlített, és rögtön emberelőnybe is került együttese.

Nem hozott gólt a harmadik harmad, így jöhetett az első gólig tartó ráadás, amelynek elején Gőz Balázst állították ki. Virág Csaba újpesti vezetőedző időt kért, és az emberelőnyben Nemes Benjamin talált be, amikor is a hosszabbítás 2 perc 26 másodperce tartott.

Eredmények:
Erste Liga, negyeddöntő, 5. mérkőzés:
UTE-DEAC 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0), hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a DEAC javára.

Korábban:
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)
A párharcot 4-1-es összesítéssel az FTC nyerte.

az eredeti hír itt elérhető