Debrecen Hotels

Játszóteret és kondiparkot is építene a Fancsika mellé „A mi Civaquánk!” ötletpályázat nyertese

  2021 okt 08 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az első helyezett a „Fancsika Fans” csapata lett, akik hajókázást, kilátót, kincskereső túrakört, állatsimogatót, játszóteret, kondiparkot és futókört álmodtak meg a Fancsikai-tavakhoz.

A Civaqua-program elindulása kapcsán májusban hirdetett ötletpályázatot Debrecen Város és a zöld munkacsoport a Future of Debrecen mozgalom keretében.

A pályázat kiírásánál az volt a cél, hogy minél szélesebb körben tegyük ismertté a Civaqua-programot, valamint innovatív ötletekkel, javaslatokkal bevonjuk a fiatalokat és a különböző korosztályokat a Civaqua-program második ütemének megvalósításába

– hangsúlyozta Papp László polgármester. Aki kiemelte: az a 70 pályamunka, amely elkészült és az a 10, amit a zsűri díjazott értékes és megvalósítható ötleteket tartalmaz. 

Biztos vagyok abban, hogy a következő ütem tervezésénél ezeknek a javaslatoknak a nagy részét be tudjuk építeni a munkába – emelte ki a városvezető.

A második díjat a „Játékos vízgazdálkodók” nyerték el. A két családból álló csapat ötlete egy „Vízgazdálkodj Okosan! Civaqua hidraulikai és vízgazdálkodási játéktér”, ahol játszótérrel egybekötött bemutatóházban modellezhetnék le a Civaqua-program céljait, kihívásait, infrastruktúráját.

Ez város az otthonunk és szeretnénk, ha fenntartható módon fejlődne. Ezért akartunk olyan közösségi összefogást életre hívni, aminek az első eleme a Civaqua ötletpályázat – fogalmazott Balázs Ákos alpolgármester, a zöld munkacsoport elnöke.

Harmadik helyezett a „Vulpes vulpes” gimnazistákból álló csapat, akik az Erdőspusztai tavakra terveztek SUP sportolásra is alkalmas kajak és kenu-, valamint drótköteles wakeboard pályát. Terveik között szerepelt egy zero waste bár és mobil szaunaházak kialakítása.

Elkeserítő állapotban van a Fancsika és a Hármashegyi-tó

A nyertesek értékes nyereményekkel gazdagodtak. Az első helyezett csapat minden tagja egy elektromos kerékpár tulajdonosa lett és részt vehet egy exkluzív kiránduláson, Dr. Aradi Csaba ökológussal, a nagyerdei Medvesarokhoz. A második helyezett csapat tagjai egyedi Green Drops Farm hidropóniás berendezés tulajdonosai lettek, míg a harmadik csapat tagjai a Tócó-ér feletti hőlégballonos repülést nyertek.

A zsűri különdíját, egy 100 euro értékű repülőjegy-utalványt, a „Zöldet a Lencztelepre” és a „Family Friends” csapata nyerte, míg a közönségdíjat – egy napos fotós túra Máté Bence természetfotóssal – „A jövő gyermekei” fiatalokból álló csapat vehette át.

A tíz döntős csapat minden tagja belépőt kapott az Aquaticum Debrecen Strandra.