Debrecen Hotels

Járjon 270 napig az álláskeresési járadék? Nem akar komcsi kínai egyetemet? Itt írhatja alá a népszavazási ívet

  2021 dec 22 / #debrecen
Google ads
Google ads

Már 25 ezer aláírást gyűjtöttek össze a DK, a Jobbik, az LMP, az MMM, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, valamint az MKKP aktivistái a múlt csütörtökön indult népszavazási kezdeményezés támogatására – olvasható az ellenzéki összefogás közleményében.

Mint írják, az egységes ellenzék által kezdeményezett jövővédő népszavazás célja, hogy Magyarország legyen mindenkié: végre vegyük kezünkbe a járvány miatt nehéz helyzetbe került magyarok megsegítését, és hogy a kormány magyarok érdekeit védje, ne pedig a fideszes kiváltságosok és Kína érdekeit!

Az álláskeresési járadék jelenlegi három hónapos időtartama a legalacsonyabb az EU-ban, ami azt mutatja, hogy az Orbán-kormány csak emberi erőforrásként tekint ránk, és a végletekig kizsigerel minket.A járadék kilenc hónapra emelése önmagában természetesen nem oldja meg az ország szociális gondjait, de kijelöli azt az utat, amin haladunk kell.

A Fudan egyszerre külpolitikai üzenet is, ahol hitet teszünk az ország uniós tagsága mellett, egyben a fiataloknak szóló üzenet is, akiktől Orbán Viktor elvenné a még meg sem épült Diákvárost, a tanulási lehetőséget, hogy mindezeket a kínai kommunista pártnak adja.

A népszavazási kezdeményezés aláírási helyszíneit a menjunktovabb.hu folyamatosan frissülő adatbázisában lehet böngészni, a listában jelenleg ezek a hajdú-bihari aláírópontok szerepelnek:

 

 

Most bebizonyosodik, hogy van igény a demokráciára Magyarországon, hogyaz egységes ellenzék közös aláírásgyűjtése újra mozgósítani tudja a változást akarókat, mert a nyílt diktatúra irányába lépkedő NER egyre több ember számára válik élhetetlenné. Az ellenzéki összefogás e rendszer helyett kínál alternatívát – közölték az ellenzéki pártok.