Debrecen Hotels

Januártól havi 50 ezer forintos alapjövedelem? Szálljunk le a földre!

  2018 nov 10 / #debrecen
Google ads
Google ads

Több ezren osztották már meg egy kamuhíreket közlő lájkvadász oldal cikkét, amely azt állítja, hogy 2009. január 1-től jön a feltétel nélküli alapjövedelem.A cikk részletezi is:

várandós nőknek 75 ezer

felnőtteknek 50 ezer

gyerekeknek 25 ezer

forint járna alanyi jogon.

A hír természetesen nem igaz, nagyon rövid úton romba döntené az országot, ha ezt hirtelen bevezetnék.

Az alapjövedelem témaköre rendszeresen felmerül a parlamenti üléseken is, legutóbb a Párbeszéd képviselője szorgalmazta október 30-án a majdani bevezetését:

Tordai Bence (Párbeszéd) alapvető személetbeli változást szorgalmazott a foglalkoztatáspolitikával kapcsolatban. “Ne foglalkoztassuk az embereket, hanem szabadítsuk fel a munkakényszer alól és tegyünk lépéseket egy humánusabb munkapolitika felé” – szorgalmazta. Szerinte “a bérmunka gyarmatosítja az életünket”.

Kijelentette: nagyon eltolódott a magánélet és a munka egyensúlya, ezért szerinte minden munkával kapcsolatos politikának alapvető feladata lenne az egyensúly helyreállítására.

Mindenkinek igénye van az értékteremtő munkára – mutatott rá -, amiben kiteljesedhet, és amit magának választ. Ez sokszor nem a fizetett bérmunka világában jelenik meg – jegyezte meg, hangot adva azon reményének, hogy Magyarország nem a kizsákmányolt és kiégett, beteg munkavállalók országa lesz.

Egyik fontos lépésnek nevezte a munkaidő csökkentését. Rámutatott: míg a magyarok egy év alatt 1900 órát dolgoznak, Nyugat-Európában 1300-1400-at. Méltatlanul alulfizetettek a magyar munkavállalók – jelentette ki, és ismét az alapjövedelem bevezetését szorgalmazta.

Ismerd fel a kamuhíres oldalakat >>