Debrecen Hotels

Ittasan árokba hajtott, majd hátrahagyta a kocsit és a sérülteket

  2018 jún 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

A hajdúböszörményi rendőrök bíróság elé állítást javasolnak azzal a 27 éves férfival szemben, aki ittasan okozott balesetet.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott vizsgálatot egy tiszagyulaházi férfival szemben.

A sofőr 2018. március 11-én 5 óra körül  személyautóval közlekedett a 35-ös számú főúton, Debrecen felől Polgár irányába, amikor elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett és árokba hajtott. A férfi a balesetet követően gépjárművét hátrahagyta, hazament, majd értesítette a mentőszolgálat munkatársait, mivel több sérülése is volt a baleset következtében. A rendőrök a járművezetővel szemben a kórházban alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív eredményt mutatott.

A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a felelősségét a baleset okozásáért, valamint azt is elmondta, hogy a vezetés megkezdése előtt valóban fogyasztott alkoholt.

A rendőrök befejezték a baleset körülményeinek vizsgálatát és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal továbbították az illetékes ügyészség részére.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok mindenkori betartására! Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, valamint saját és mások életét is veszélyezteti!