Debrecen Hotels

Ittasan akartak az országba lépni

  2018 jún 19 / #debrecen
Google ads
Google ads

Pozitív értéket mutatott a két román sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda a nyírábrányi határátkelőhelyen.

Nyírábrány Közúti Határátkelőhelyen az ország területére belépésre jelentkezett 2018. június 18-án 8 óra 10 perc körül egy 47 éves férfi az általa vezetett személygépkocsival.

A román állampolgárt az egyenruhások ellenőrzés alá vonták, amely során a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A sofőr vezetői engedélyét a rendőrök a helyszínen elvették, majd további mintavétel céljából előállították a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult vele szemben.

Még aznap 10 óra 55 perc körül belépésre jelentkezett egy másik román állampolgár az általa vezetett kisbusszal. Az utasokat szállító sofőrrel szemben a rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A 26 éves férfit előállították a határrendészeti kirendeltségre. A rendőrök kérdésére a külföldi elismerte, hogy a járművezetést megelőzően szeszes italt fogyasztott. Vele szemben a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai közigazgatási eljárást indítottak.