Debrecen Hotels

Ítéletidő várható Debrecenben – így készül az AKSD és az önkormányzat

  2018 Már 17 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a legmagasabb (piros) figyelmeztetést adta ki három megyére, többek között Hajdú-Biharra. Az OMSZ jelentése szerint szombaton a késő délutáni, esti óráktól Debrecenben és környékén ónos és fagyott eső hullhat, ami miatt viszonylag rövid idő alatt több milliméteres jégbevonat képződhet az utakon.

Az ónos eső mellett erős hófúvásra is számítani kell, amelynek sebessége elérheti akár a 60-85 km/h-t is. Később észak, északkelet felől egyre nagyobb területen havazásba vált a csapadék. Vasárnap reggelig összefüggő hótakaró alakulhat ki. Ennek vastagsága a 20 cm-t is meghaladhatja.

A debreceni önkormányzat az időjárás-előrejelzés alapján 2018. március 14-én meghosszabbította a 2018. március 15-én lejáró szolgáltatási szerződését a síktalanítást végző AKSD Kft-vel 2018. március 26-ig.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legmagasabb fokú figyelmeztetésének ismeretében 2018. március 17-én, szombaton 15 órától a debreceni önkormányzat készenlétet kért az AKSD Kft telephelyén. 30 munkavállaló, 7 szóró- és hótoló nagy gép a 160 kilométer hosszúságú fő közlekedési útvonalak tisztítására és síkosságmentesítésére, valamint 24 kisebb jármű a járdák és a peronok járhatóvá tételére áll készenlétben.

A debreceni önkormányzat fokozott figyelmet kért a hajléktalanokat támogató Refomix Kft-től, valamint megnyitotta a Városi Szociális Szolgálat Idősek Házát, ha további férőhelyekre lenne szükség a segítségre szorulók számára.

Akinek nem muszáj, inkább ne induljon útnak.