Debrecen Hotels

Ismét tüntetnek Budapesten, Orbán Viktor elutazott

  2018 dec 17 / #debrecen
Google ads
Google ads

Két órája ért véget a hétfői tiltakozás az MTVA székházánál, de senki nem mozdul.

Miután nagy dulakodás és szócsata után kijutottak a közmédia székházából az ellenzéki képviselők, beszédeket mondtak a hétfői tüntetésen.

Az Index helyszíni tudósítása szerint a tömeg a tüntetés után jóval inkább fel van tüzelve, mint a tüntetés hivatalos részében, és most már több ezren lehetnek a székház előtt.

Elhangzott a skandálások között a Bajszos Szar, és az Orbánt a gyárba, népet a Várba. De nincs annak jele egyelőre, hogy megindulnának valamerre.

Orbán Viktor időközben Bécsbe utazott az EU-Afrika Fórumra – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő este az MTI-vel.

A tanácskozáson 25 afrikai állam képviselői, köztük hét állam- illetve kormányfő, európai részről 13 állam vagy kormányfő vesz részt, valamint Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

A vendéglátó Sebastian Kurz osztrák kancellár és Paul Kagame ruandai elnök, az Afrikai Unió jelenlegi elnöke.
A fórum középpontjában az Afrika és az EU közötti gazdasági együttműködés javítása áll, különös tekintettel a digitalizációra és az innovációra. Napirenden lesznek továbbá klímaváltozással összefüggő kérdések, valamint afrikai befektetési programok, amelyek célja, hogy segítsék az afrikai lakosság helyben maradását.

A kétnapos tanácskozás este ünnepi vacsorával kezdődött.