Debrecen Hotels

Ismét őrizték a hagyományokat Balmazújvároson

  2018 Sze 20 / #debrecen
Google ads
Google ads

Hatodik alkalommal rendezték meg a Hagyományőrző Tűzoltóversenyt és Kocsi kiállítást Balmazújvároson szeptember 15-én, szombaton. A népi játékok mellett a hagyományos népi ételek is szerepet kaptak az egész napos programon, melyet a város polgármestere Hegedűs Péter nyitott meg. A főzőverseny, a métabajnokság és a parasztolimpia mellett idén is sok csapat jelentkezett a Hagyományőrző Tűzoltó versenyre.

A hét fős csapatok először egy közös faléccel a lábukon futva startoltak el egy füstsátorig, ahol a füst mellett szalmabálák akadályozták a mentési feladatukat. Egy gyors roham után lovas kocsiról kellett vízsugarat szerelniük, majd a tüzet jelző céltáblát eltalálniuk.

Egy női csapat, a Berettyóújfalui Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület női csapata képviseltette magát a versenyen, akik eredményük alapján összesítettben a harmadik helyezést érték el. A második legjobb eredménnyel a Budapest XIII. kerület csapata szerelt, míg a dobogó legmagasabb fokára a Hajdúszoboszlói Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület állhatott fel. Bár külön ifjúsági kategóriában indult a Balmazújvárosi Diák Tűzoltó Szakkör csapata, időeredményei alapján a hagyományőrző tűzoltó megmérettetésben már tapasztalt résztvevőkkel is fel tudták venni a versenyt.

Bátory Péter a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltóság parancsnoka elmondta, a tűzoltó szakkör munkája nagyon aktív Balmazújvároson. A fiatalok nagy szorgalommal és alázattal fordulnak a tűzoltói hivatás iránt, elhivatottságukról a hasonló versenyeken, programokon rendszerint számot is adnak.

Fotós: Balmazújvárosi ÖTP