Debrecen Hotels

Ismét művésztáborban alkotnak a fiatalok Hajdúnánáson

  2018 Júl 11 / #debrecen
Google ads
Google ads

Már ötödik alkalommal rendezik meg az alkotótábort, melynek végén a fiatalok a nyilvánosság előtt is megmutathatják a munkáikat.

Az idei művésztelep lesz az ötödik alkalom, hogy Hajdúnánás lelkes művészetpártoló vezetése ifjúsági alkotótábort hirdet a közép-, és felsőfokú művészetoktatásban tanuló vagy nemrég végzett fiatalok számára.

Július közepén kezdődött el Hajdúnánáson az ifjúsági alkotótábor, ahova azok a kreatív képességekkel rendelkező fiatalok jelentkezhettek, akik szerették volna látásmódjukat, gondolataikat, érzéseiket vászonra örökíteni. A fiatalok július 10-én találkoztak az Aranyszalma Alkotóházban, azóta dolgoznak, s próbálnak valami igazán maradandót készíteni.

Az idei tábor hívószava a “SZABAD ALAKÍTÁS” címet kapta, mely az alkotói energiák szabadságára, a folyton alakító, változtató, teremtő, alkotó ember szerepkörének körbejárására utal. S persze az itt szerzett élmények szabad alakítását is jelenti mindez a művészet eszközeivel.

A tábor művészeti vezetője – ahogy az előző években is – Orosz Csaba képzőművész, a Nyíregyházi Főiskola, Bölcsészettudományi és Művészeti Kar, Vizuális Kultúra Intézet, főiskolai adjunktusa.

A fiatalok által készített munkákat az érdeklődők július 18-tól tekinthetik meg a művelődési központ galériájában.