Debrecen Hotels

Így váltható mobiljegy a DKV járataira – egy hét alatt 231-en próbálták ki

  2020 okt 08 / #debrecen
Google ads
Google ads

Október 1-jétől lehet a DKV járatain közlekedési mobiljegyet váltani. A DKV közleménye szerint egy hét alatt 231 utas élt a lehetőséggel.

A vállalat közleménye szerint a mobiljegy vásárlása, akárcsak az elektronikus bérleté, csupán néhány percet vesz igénybe. Könnyű, kényelmes és gyors megoldás a mindennapokban. Míg előbbit a www.dkv.hu oldalon keresztül lehetséges megvásárolni, addig a közlekedési mobiljegyet egy applikáció segítségével lehet megváltani.

A közlekedési mobiljegy alkalmazás letölthető Android és iOS rendszerű készülékekre egyaránt.
Az applikáción keresztül megvásárolt közlekedési mobiljegy a DKV Zrt. által közlekedtetett menetrend szerinti járatokon, a vonalak teljes hosszán, egyszeri, átszállás és megszakítás nélküli utazásra jogosít fel. A közlekedési mobiljegy ára megegyezik a papíralapú vonaljegy elővételi árával, azaz 350 forint.

A közlekedési mobiljegy vásárlása és érvényesítése is az applikáción keresztül történik.

Az applikáció letöltése után egy rövid regisztrációs űrlapot kell kitölteni, majd következik a vásárlás. A megvásárolt jegyet az utazás megkezdése előtt, a jármű külső felületén az első vagy a második ajtó mellett elhelyezett QR kód leolvasásával kell érvényesíteni. Fontos, hogy a megvásárolt vonaljegy érvényesítés nélkül nem jogosít fel utazásra, és pótdíjazási eljárást von maga után. A közlekedési mobiljegy használata esetén az utasnak rendelkeznie kell az utazási ideje alatt folyamatos adatkapcsolattal működő, az érvényességet jelző animáció megjelenítésére alkalmas, megfelelő töltöttségi állapotú készülékkel.

Jegyellenőrzés esetén az alkalmazás „Jegyeim” menüpontjában az „Érvényes” státuszú jegynél található „Részletek” feliratot megérintve megjelenik egy kód, amit fel kell mutatni az ellenőrnek leolvasásra. Az érvényesített jegy 30 perc után átkerül az elhasznált jegyek közé. Amennyiben az egyszeri, megszakítás nélküli utazás valamilyen oknál fogva több időt vesz igénybe, mint 30 perc, a jeggyel ugyanazon a járaton a végállomásig tovább utazhat az utas. Ebben az esetben ellenőrzéskor a jegyét már az „Elhasznált jegyeim” menüpont alatt fogja megtalálni, melyet kiválasztva szintén megjelenik egy ellenőrző kód, amit fel kell mutatni az ellenőrnek leolvasásra.

Az ellenőrök által leolvasott kód a jegyet érvényesként fogja megjeleníteni.

A közlekedési mobiljegy applikáció 2020. októberi elindulását követően jelenleg tesztüzemben működik