Debrecen Hotels

Így magyarázza a kormány az aggasztó halálozási adatokat

  2021 márc 25 / #debrecen
Google ads
Google ads

“Ízléstelen összehasonlítgatni az egyes országok adatait.” Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a rossz halálozási arány ellenére Gulyás szerint eredményes a magyar védekezés. Szerinte ízléstelen összehasonlítgatni a különböző országok halálozási statisztikáit.

A kormány mindig jó időpontban rendelte el a szigorításokat – tette hozzá. A magyar járványügyi intézkedések következetesek, Nyugat-Európában kapkodás volt több helyen.  Gulyás szerint a “legmagasabb halálozásra vonatkozó vádak nem felelnek meg a tényeknek”. Ez pedig a miniszter szerint azért van,

mert Magyarországon több olyan halálesetet is írnak fel koronavírusos halálnak, amit más európai országokban nem számítanak ebbe bele.

Koronavírus: durva halálozási rekord dőlt meg mára virradóra Magyarországon

Pénteken várható döntés az üzletekről

Az operatív törzs pénteki ülésén dönthetnek az üzletek kérdéséről – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely kifejtette: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara olyan szabályozásra tett javaslatot, amely minden üzletre azonos elvek alapján vonatkozna: tíz négyzetméterenként egy vásárló vagy vendég tartózkodhatna benne.

Elmondta: az operatív törzs megvizsgálja a javaslat életszerűségét, mert jó lenne ugyan egy ilyen szabályozás, de a húsvét előtti időben nem tudni, milyen hosszú sorokhoz vezetne.

Hangsúlyozta azt is, hogy csak azt az oltóanyagot nem adják be, amelyet még vizsgálnak, valamint azt, amelyet félre kell tenni a második oltásra.