Debrecen Hotels

Így halad a Petőfi Sándor Általános Iskola átalakítása a Homokkertben

  2021 máj 31 / #debrecen
Google ads
Google ads

A tavalyi év végén elindult, az intézmény korszerűsítését szolgáló átfogó beruházás előrehaladását nézte meg Pósán László országgyűlési képviselő, az iskola igazgatójával, Komáromi Juliannával és Türk László önkormányzati képviselővel múlt héten.

Pósán László, Komáromi Julianna, Türk László (b-j)

Bővül, és a kor elvárásaihoz igazodik a Petőfi Sándor Általános Iskola a Szabó Kálmán után, ennek következtében majd megszüntethető lesz az, hogy a gyerekek három különböző helyszín között legyenek kénytelenek mozogni – tette közzé korábban Pósán László országgyűlési képviselő.

Ilyen volt a munkálatok kezdetén.

 

Ilyennnek álmodták meg.

Az iskola legutóbbi épületét 1982-ben adták át, így a fejlesztésének egyetlen célja, hogy az itt tanuló diákok egy modernebb, jobb épületegyüttesben folytathassák tanulmányaikat. A Debreceni Tankerületi Központ sikeres pályázata révén az immár 71. éves főépület megújul, külső megjelenésében jelentősen megváltozik, de sor kerül majd az új épület megszépítésére is.

Így áll az építkezés 2021 május 29-én.

Új szárny hozzáépítése, emeletráépítés, nagy mértékű felújítás és eszközbeszerzés a korszerű oktatás korszerű infrastrukturális feltételeinek biztosítása érdekében. Felső tagozatos osztályok a Kinizsi Pál Általános Iskola Monostorpályi Úti Tagintézményének különálló épületébe költöztek novemberben.