Debrecen Hotels

Így fest kivilágítva az átadás előtt álló Forest Offices Debrecen irodaház

  2019 jan 14 / #debrecen
Google ads
Google ads

Szeptemberben adták volna át, néhány hónapos csúszás lett belőle.

Az „A” kategóriás Forest Offices Debrecen (Tüzér u. 4) modern megjelenésével és műszaki tartalmával Debrecen üzleti életének meghatározó szereplője lesz. A 3 külön szárnyból álló épület 5 emeleten összesen mintegy 22.000 négyzetméternyi flexibilisen osztható irodaterületet és 198 parkolóhelyet biztosít, de kiváló a megközelíthetősége közösségi közlekedéssel és kerékpárral is.

A komplexum környezetbarát, energiahatékony építészeti megoldásokkal, világos belső terekkel, zöldtetővel, terasszal, kávézóval és étteremmel hangulatos környezetet teremt a nagyerdei övezetben. Ezáltal a környéknek új arculata alakul ki, igazodva a környezetében lévő új, modern épületekhez (Campus, Főnix Csarnok, Debreceni Sportuszoda).


Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Az irodaház a Debreceni Vagyonkezelő Zrt és a HUNÉP Universal Zrt közös beruházásában épül. A kivitelezés 2017 júniusában indult; a BORD Építész Stúdió Kft. által tervezett LEED Gold minősítésű irodaház a tervek szerint 2018. szeptember 23-án került volna átadásra.

A Forest Offices Debrecen iránt elsősorban az SSC/BPO, azaz a nemzetközi szolgáltató központok és az üzleti folyamatok kiszervezésével foglalkozó cégek érdeklődnek, mely ma az egyik legjobban fejlődő ágazat Magyarországon. Országosan mintegy 35 ezer munkahelyet teremtettek és évente 10 százalékkal bővül a foglalkoztatottak száma.

Budapest után Debrecen a legnagyobb SSC központ, jelenleg 3 ezer dolgozónak adnak munkát ezek a vállalatok. A Forest Offices Debrecen irodaház iránt már most nagy az érdeklődés. A bérbeadási feladatokat a Colliers International nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég látja el. A beköltöző cégek terveitől függően akár 2000-2500 munkavállaló dolgozhat majd az épületben.