Debrecen Hotels

Így búcsúzik Lang Györgyitől Gyurcsány Ferenc

  2023 máj 21 / #debrecen
Google ads
Google ads

Tragikus hír rázta meg a szombat délután nyugalmát: hosszú betegség után elhunyt Lang Györgyi.

Az énekesnő 66 éves volt, álmában érte a halál otthonában. Az ország egyik legmeghatározóbb énekesnője volt a Pa-dö-dö együttes tagjaként, de színésznőként és műsorvezetőként is remekelt.

Lang Györgyi évek óta kerekesszékben élt szklerózis multiplex betegsége miatt, állapota a sztrókja után tovább rontott, de méltósággal viselte betegségét és igyekezett megőrizni vidám természetét.

A DK elnöke, Gyurcsány Ferenc és Lang Györgyi jó barátok voltak, az egykori miniszterelnök így búcsúzott el tőle közösségi oldalán:

Elment Lang Györgyi. Ő is.

Évekig úgy emlékeztem, hogy színésznőként láttam először Pécsen a nyolcvanas évek végén Spiró Csirkefej darabjában. Aztán egyszer egy interjúban ezt elmondtam neki, mire ő azt válaszolta, hogy soha nem játszott a darabban.

Rossz belépő volt. De jót röhögtünk. Vele szinte csak röhögni lehetett. Az utóbbi húsz évben baráti társaságaink összeértek, így lettünk messzi/közeli barátok. Velem ünnepelte születésnapjaimat, a konyhájában is főztem, mikor szakácskönyvet csináltam, koncertjeiken találkoztunk, nem egyszer nekünk zenéltek a Pa-Dö-Dö-vel. Ez a hatalom és emberei nem szerették őt. Igaz, ő se amazokat és ennek hangot is adott. Szabad és független volt, maradt. Pár hete Györgyi születésnapi videójához még csináltam egy köszöntőt. Az utolsót.

Elment egy szabad ember, egy szívember, egy barát. Pocsék hónapokat élünk. Ölellek nagylány.