Debrecen Hotels

Így alakul át Hajdúböszörmény közlekedése a Traktorkarnevál és Traktorhúzó Verseny ideje alatt

  2022 aug 04 / #debrecen
Google ads
Google ads

Ismét megrendezik a Hajdú Nemzetközi Traktorhúzó Verseny és a Nemzeti Amatőr Traktorhúzó Bajnokságot augusztus 13-14 között Hajdúböszörményben. Ráadásként ingyenes Traktorkarnevált tartanak augusztus 12-én. Az előbb említett rendezvények miatt jelentősen átalakul a parkolás és a közlekedési rende Hajdúböszörmény több területén – adta hírül a teleülés önkormányzata.


A felvonulás útvonala:
Külső-Fehértói utca – Újfehértói utca – Szilágyi Erzsébet körút – Mátyás Király körút – Corvin János körút – Baltazár Dezső utca – Kossuth Lajos utca – Bocskai István tér – Petőfi Sándor utca – Ady Endre tér – Hadházi utca – Corvin János körút – Táncsics Mihály körút – Kemény János körút – Báthory Gábor körút – Dózsa György körút – Hunyadi János körút – Fazekas Gábor körút – Újfehértói utca – Külső-Fehértói utca.
2022. 08. 11. (csütörtök) 18 órától 2022. 08. 12. (péntek) 20 óráig lezárásra kerül a Kossuth utcai lámpás kereszteződéstől a Diószegi – Deák utcai kereszteződésig tartó útszakasz.

Az említett lezárás idején az Arany János utca, a Jókai Mór utca és a Weszprémy Gáspár utca „Zsákutcaként” működik majd. Továbbá a Hajdúkerület utca megközelítése a Péchi S. utca felől, a Mester utca megközelíthetősége a Munkácsy M. utca felől lesz lehetséges.

A Kossuth Lajos és Petőfi Sándor utcákon a teljes útszakaszon a gépjárművek parkolása tilos lesz augusztus 12-én reggel 6 órától 20 óráig! Továbbá kérik a lakosságot, hogy a körutak mentén ne parkoljanak a felvonulás ideje alatt, ezzel is segítve a felvonulás biztonságos lebonyolítását.

A traktorkarneválon való részvétel mind felvonulóként, mind nézőként egyaránt ingyenes!

Hajdú Nemzetközi Traktorhúzó Verseny és a Nemzeti Amatőr Traktorhúzó Bajnokság:
2022.08.13. 10 órától 17 óráig
2022.08.14. 10 órától 17 óráig
Kapunyitás: mindkét nap 9 órától
Helyszíne: Radnóti Miklós utca melletti Tractorpulling pálya
A helyszínen fizetős parkolóhelyek lesznek kialakítva melyek a Külső-Fehértói utca, Szabolcs utca felől közelíthetőek meg. A környező utcákban a megállás tilos. A szabálytalanul parkoló gépjárművek tulajdonosait a rendőrség eljárás alá vonja. A térképen láthatóak az érintett helyszínek. Parkolás díja: 1.000 forint lesz.