Debrecen Hotels

Igazi filmszürettel várja az érdeklődőket Debrecen art filmszínháza, az Apolló Mozi

  2018 okt 11 / #debrecen
Google ads
Google ads

Októberben olyan mozis csemegéknek ad otthont a város art filmszínháza, mint például a Szemrevaló fesztivál, az Európai Art Mozik Napja, a Malter Filmfesztivál, Mozinet Filmnapok. Magyarországon is különleges élőközvetítés, a Royal Opera House új évada is több, különleges produkcióval csábít.

 

Royal Opera House élőközvetítések az Apolló moziban

A 2018-19-es évad 3 új produkciót és 8 népszerű klasszikust felvonultató repertoárját a világ 40 országában, több mint 1000 filmszínházban közvetítik a Covent Gardenből. Az idei évadban olyan világsztárok előadásában csendülnek fel az ismert dallamok, mint Anna Nyetrebko, Diana Damrau, Jonas Kaufmann, Erwin Schrott, Michael Fabiano, Plácido Domingo vagy Eva-Maria Westbroek.

A moziközvetítések évadját Kenneth MacMillan megrázó pszichológiai baletteje, a Mayerling nyitja meg – amelynek zenéjét Liszt Ferenc szerezte –, majd egy klasszikus romantikus balett, A bajadér következik. A Royal Ballet repertoárjának egyik legkedveltebb előadása, A diótörő a karácsony hangulatát hozza el a színpadra. A balettek sorozata ezután a romantikus Spanyolország színes vidékeire vezeti a nézőket: Carlos Acosta Don Quijote előadása Marius Petipa eredeti koreográfiája előtt tiszteleg. Különlegesség az évad balettjei között a Christopher Wheeldon, Crystal Pite és Sidi Larbi Cherkaoui új, kortárs koreográfiáiból álló triptichon. A balett évadot Kenneth MacMillan Romeó és Júliáa előadása zárja, Prokofjev klasszikus dallamaival. A baletteken kívül a Royal Opera öt előadását is közvetítik a mozikban. Elsőként A walkür dallamai csendülnek fel, John Lundgren, Nina Stemme, Stuart Skelton főszereplésével. Az újév Csajkovszkij klasszikusával, A pikk dámával indul, a szereplőgárda élén Alekszandrsz Antonenko, Vlagyimir Sztojanov és Eva-Maria Westbroek hallható. Richard Eyre rendező lenyűgöző módon dolgozza fel a Traviatát, a szerelem és önfeláldozás megrendítő történetét. Verdi epikus mesterműve, a Végzet hatalma közel egy évtized után először látható a Royal Opera előadásában, a pazar szereposztásban Anna Netrebko és Jonas Kaufmann játssza a rossz csillagzat alatt született szerelmeseket. Az évad megkoronázásaként David McVicar lenyűgöző rendezésében láthatják a nézők Gounod Faustját, Michael Fabiano, Diana Damrau és Erwin Schrott főszereplésével.

 

Szemrevaló Fesztivál

Október elején ismét megrendezésre kerül a Szemrevaló Filmfesztivál a Debreceni Német Kulturális Fórum szervezésében az Apolló moziban. Újra alkalom nyílik Németország, Ausztria és Svájc legújabb filmjeinek megtekintésére. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet kínálata nem nemzeti alkotás, hanem egy közös együttműködés eredménye. Pozitív változás idén, hogy minden film magyar felirattal lesz megtekinthető.

 

  1. 10. (szerda) 18.00 Kékről álmodom (16)
  2. 10. (szerda) 20.00 A lehetséges világok legjobbika
  3. 11. (csütörtök) 16.00 Timm Thaler nevetése
  4. 11. (csütörtök) 18.00 303
  5. 12. (péntek) 18.00 Tranzit (16)
  6. 12. (péntek) 20.00 Az ifjú Karl Marx

 

Az előadások látogatása ingyenes, regisztráció nincs, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

A 3. Európai Art Mozi Nap programja az Apolló moziban:

Október 14-én Európa újra mozizni megy! Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas harmadik alkalommal rendezi meg az Európai Art Mozi Napot, hogy ezzel hívja fel a figyelmet az európai film sokféleségére és a művészmozik, mint kulturális és közösségi terek fontosságára. Ezen a napon a résztvevő mozik Európa-szerte változatos filmes programokkal, premier előtti vetítésekkel, beszélgetésekkel és további kísérőprogramokkal várják a közönséget. Idén 34 ország több mint 1000 mozija csatlakozott az eseményhez, köztük az Art Mozi Egyesület tagságából is számos magyarországi művészmozi is. Hazánkban három új európai koprodukció és három magyar alkotás – köztük egy felújított filmklasszikus – köré épülnek a programok, a mozik ezekből válogatva alakították ki műsorukat, esetenként kiegészítve további európai filmalkotásokkal.

 

október 14. 16.00 Ruben Brandt, a gyűjtő – PREMIER ELŐTT!

magyar animációs film/akció-thriller, 96 perc, 2018 (12)

rendező: Milorad Krstić, magyarországi bemutató: november 15. (Mozinet)

 

október 14. 18.00 Egy nap – PREMIER ELŐTT!

színes, magyar játékfilm, 99 perc, 2018 (12)

rendező: Szilágyi Zsófia

díjak: Cannes 2018. FIPRESCI-díj, magyarországi bemutató: november 8. (Vertigo Media)

 

október 14. 20.00 A bűnös – PREMIER ELŐTT!(Den Dkyldige)

színes, dán thriller, 85 perc, 2018 (16)

rendező: Gustav Möller

díjak: Sundance Filmfesztivál 2018, Közönségdíj, magyarországi bemutató: október 25. (Vertigo Média)

 

A vetítések helyszíne a Deésy Alfréd-terem.

 

Jegyek kaphatók október 1-től a mozi érvényben lévő helyárai szerint.

 

– A félelem éjszakája III. október 31 • 20:00 – november 1 • 04:00 Jegy az estére: 2200Ft

 

Éld át a rettegést, és borzongj szórakozva barátaiddal 2018. október 31-én, Halloween estéjén. Fergeteges filmmaraton vár az Apolló moziban. Harmadjára is eljön A félelem éjszakája, az idei év válogatott horrorfilmjeivel a főszerepben!

 

A következő filmek a mozi három termében non-stop tekinthetők meg:

 

Ghostland – A rettegés háza (18) francia-kanadai horror, 91 perc, 2018

Örökség (16) amerikai horror, 126 perc, 2018

Hang nélkül (16) amerikai thriller, 91 perc, 2018

Az apáca (16) amerikai misztikus horror, 96 perc, 2018

 

FONTOS FELHÍVÁS!

A mozi területére a filméjszakák ideje alatt biztonsági szolgálat végzi a beengedést. Mivel a mozi házirendjének értelmében az épület egész területén tilos az alkoholfogyasztás, a kiemelt kockázat miatt a biztonsági szolgálat felelősei át fogják nézni a vendégek táskáját, alkoholt tartalmazó italt nem engedünk be a termekbe! Köszönjük kedves vendégeink együttműködését!