Idős nénit vertek át és raboltak ki Debrecenben

2018.01.08

A rendőrök bűnügyi őrizetbe vették azt a három helyi férfit, akik több bűncselekményt követtek el Debrecenben.

A debreceni nyomozóknak látókörébe került egy férfi, aki társaival 2017 októberében egy debreceni idős nő házánál megjelentek, és amíg egyikőjük elterelte a néni figyelmét addig társai besurrantak a házba és onnan több millió forint készpénzt vittek el.

A nyomozók B. Csabát és társát, B. Attilát a rendőrkapitányságon 2018. január 4-én gyanúsítottként kihallgatták. A harmadik férfit, V. Sándort a rendőrök 2018. január 7-én fogták el.

A nyomozók megállapították, hogy a bűnügyi őrizetbe vett 31, 23 és 19 éves helyi lakosok megalapozottan gyanúsíthatók azzal is, hogy 2017 júliusában, Debrecenben felfeszítették egy melléképület ajtaját, ahonnan szivattyút, csiszológépet és egyéb szerszámokat vittek el, valamint hogy 2017 szeptemberében betörtek egy házba, és onnan monitort, routert, számítógépet és ahhoz tartozó kiegészítőket loptak el.

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói a gyanúsítottakkal szemben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. Velük szemben kifosztás, valamint lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

az eredeti hír itt elérhető