Debrecen Hotels

Idős nénit rántott földre a Rakovszky utcán – így vezették el a rendőrök

  2018 feb 02 / #debrecen
Google ads
Google ads

A debreceni nyomozók elfogták és bűnügyi őrizetbe vették a férfit és társát.

Egy 83 éves nő tett bejelentést a rendőrségre 2018. január 7-én 7 óra 30 perc körül arról, hogy Debrecen, Rakovszky Dániel utcában egy ismeretlen hátulról a földre rántotta, kitépte a kezéből a táskáját, majd beült egy személyautó sofőrje mellé és elhajtottak a helyszínről. A debreceni nyomozók a beszerzett információk alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit. A rendőrök 2018. február 1-jén 21 óra körül összehangolt akcióban B. Dánielt a debreceni Nagyállomáson, míg társát, B. Jánosnét hajdúböszörményi otthonában fogták el.

A debreceni férfit és 26 éves társát a rendőrök előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozásukra. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2018. január 3-án Debrecenben, a Hatvan és a Csap utcában, míg 2018. január 7-én, a Füredi úton is követtek el hasonló bűncselekményeket idősek sérelmére.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály a 26 éves férfival és a hajdúböszörményi nővel szemben rablás bűntett és 3 rendbeli kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.