Debrecen Hotels

Időközi választások: odalett egy ellenzéki többségű képviselő-testület

  2022 szept 11 / #debrecen
Google ads
Google ads

Fazekas Csilla, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a Budapest I. kerületében vasárnap tartott időközi képviselő-választást, ezzel megdöntötte a képviselő-testület “baloldali” többségét – tette közzé a fővárosi Fidesz a Facebook-oldalán.

A főváros I. kerületében, az 5. számú egyéni választókerületben azért tartottak időközi képviselő-választást, mert a térség képviselője lemondott.

A Fidesz Budapest Facebook-oldalán azt írták: az I. kerületben tartott időközi önkormányzati választást 52 százalékos fölénnyel megnyerve a Fidesz-KDNP jelöltje megdöntötte a képviselő-testület ellenzéki (az MTI tudósítása szerint természetesen “baloldali”) többségét.

Korsós Borbála Erzsébet, a Momentum jelöltje a Facebookon gratulált Fazekas Csillának a győzelemhez.

Borszörcsökön kikapott a fideszes jelölt

A független Modori Lászlót választották a Veszprém megyei Borszörcsök polgármesterének – tájékoztatta a település jegyzője vasárnap az MTI-t.

Bendes István közölte: a polgármesterségért induló Modori László 91, Farnadi Annamária (Fidesz-KDNP) 81, Modori Ákos (független) 49 szavazatot kapott.

A négy képviselői helyért tizenketten indultak, közülük négyen jutottak be a képviselő-testületbe: Kocsi István 98, Fodor József 86, Kovács Attila 83, Benke Attila 81 szavazattal, mindnyájan függetlenek. A választást a testület feloszlása miatt kellett megtartani.

Varga Gábor nyerte az időközi polgármester-választást Medgyesbodzáson

Varga Gábor (független) eddigi alpolgármester nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap a Békés megyei Medgyesbodzáson. A függetlenként induló jelölt 424 szavazatot kapott. A szintén független Győri Ferenc önkormányzati képviselőre 110-en szavaztak.

A névjegyzékben 783-an szerepeltek, közülük 542-en mentek el szavazni; 8 érvénytelen szavazat született – tájékoztatta az MTI-t Olasz Imréné jegyző.
Az időközi választást a korábbi polgármester – az újonnan megválasztott vezető édesapja -, Varga Gábor (független) halála miatt kellett kiírni az alig több mint ezer ember lakta dél-békési településen.