Debrecen Hotels

Huszonötezer nézőt várnak a Debreceni Egyetem tanévnyitó stadionshow-jára

  2018 Sze 26 / #debrecen
Google ads
Google ads

Huszonötezer nézőt várnak ma este a Debreceni Egyetem (DE) tanévnyitó stadionshow-jára, amely várhatóan a Nagyerdei Stadion történetének legnagyobb teltházas programja lesz: a létesítmény történetében először a küzdőtéren is több ezren bulizhatnak majd a fellépőkkel, Ákossal, Majkával, az Annibal Cannibals tagjaival és Horváth Tamással.

A szervezők közlése szerint hetven méteres színpad, háromszáz táncos, tűzijáték és lézershow várja majd az érdeklődőket. Bács Zoltán professzor, egyetemi kancellár szerint a yoUDay – a Te napod – stadionshow legfontosabb célja, hogy a résztvevők érezzék: egy nagy közösség részei, ahol mindenki számíthat a többiekre.

Az egyedülálló tanévnyitó színpadi show-jában több mint 300 táncos lép fel, emellett a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájának diákjai és a 16 szakosztállyal rendelkező egyetemi sportklub, a DEAC sportolói is közreműködnek.

Közlésük szerint a fellépők – Majka, Horváth Tamás, az Animal Cannibals – a kétórás show alatt többször visszatérnek a színpadra egy-egy dallal, Ákos pedig egy kisebb koncertet ad. Lesz nyolc zenei blokk is az Abrakazabra zenekar és vendégeik közreműködésével.

A hazai felsőoktatási intézmények közül a Debreceni Egyetemen tanul a legtöbb, 5500 külföldi hallgató, akik több mint 100 országból érkeztek. Zászlóikkal fel is vonulnak az ünnepség megnyitóján. Az intézménynek összesen mintegy 30 ezer tanulója és 10 ezer dolgozója van.