Debrecen Hotels

Hortobágyon és Hajdúszoboszlón adtak tanácsot a rendőrök

  2018 okt 25 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2018. október 20-án a hortobágyi Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnepen és a hajdúszoboszlói Szüreti Mulatságon várták a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós szakemberei az érdeklődőket.

A bűnmegelőzési szakemberek a helyszínen felállított információs ponton vagyonvédelmi tanácsokat adtak a rendezvényre ellátogatóknak, valamint a kerékpárosoknak lehetőségük volt a kétkerekűek regisztrálására a BikeSafe országos kerékpár regisztrációs rendszerben.

A hortobágyi rendezvényen a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötő munkatársa is részt vett, akihez a kábítószerekkel és a drogmegelőzéssel kapcsolatban felmerült kérdésekre válaszolt.

A vagyonvédelmi tanácsadás keretén belül a bűnmegelőzési szakemberek többek között a hétvégi házak, nyaralók biztonságának fontosságára hívták fel a figyelmet.

Az ősz beköszöntével a hétvégi házak, nyaralók megüresednek, őrizetlenül maradnak akár egészen tavaszig. Különösen figyeljenek oda az év ezen szakaszában értékeikre, hiszen a betörők ekkor aktívabbak az üdülőterületeken.