Debrecen Hotels

Hétvégén visszatér a kemény tél

  2018 Már 14 / #debrecen
Google ads
Google ads

Először bőrig ázunk, majd hóban csúszkálunk, végül szétfagyunk a márciusi télben.Aki azt hitte, hogy végleg beköszöntött a tavasz, az nagyot tévedett. Vessünk egy pillantást az Időkép előrejelzésére, és máris lelohad a vigyor az arcunkról.

mrc1

Március 15-én több helyen előfordulhat eső, zápor, legkisebb eséllyel északnyugaton számíthatunk csapadékra. Délen és a középső országrészben akár az ég is megdörrenhet. A Dunántúlon feltámad a déli-délnyugati szél. Hajnalban -1, +4, délután 7-15 fok várható. Északkeleten lesz hűvösebb.

Pénteken a szeles időben az ország nagy részén esős, záporokkal tarkított időben lehet részünk, majd délután délnyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet. 6-15 fokra van kilátás, délnyugati maximumokkal.

Hétvégén egy mediterrán ciklon hoz szeles, csapadékos időt. Szombaton az esőt délután a délkeleti tájakat kivéve hó válthatja fel. Napközben lehűl a levegő, -2, +5 fokot mérhetünk. Vasárnap csökken ugyan a csapadékhajlam, de a fagyos időben eleinte még többfelé havazhat. Északon helyenként -10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.