Debrecen Hotels

Hétköznapok és csodák – a Horváth Árpád Stúdiószínház február eleji előadásai

  2019 jan 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

Aki ellátogat a Csokonai Színház február eleji stúdiószínházi előadásaira, a Toljad, kisanyám!-ra és a Kálmán-nap című előadásra, hamar otthon érezheti magát a közönség soraiban ülve. A színpadon ugyanis olyan hétköznapi élethelyzetekkel találkozhat, melyeknek bármelyikünk élete lehetett volna az ihletője.

A február 4-én újra műsorra tűzött Toljad, kisanyám! című előadás már ismerős lehet a debreceni nézőközönségnek: a Mészáros Tibor rendezésében és Krajcsi Nikolett előadásával nagy sikert aratott Kismama-kaland folytatásaként a Kismamakaland 2. alcímen futó darab a második gyermek várásának örömét és nehézségeit járja körül felszabadító őszinteséggel.

A Látókép Ensemble vendégjátékaként ismét Debrecenbe érkező, országos sikereket elért Kálmán-nap, mely a negyvenes éveikbe lépett korosztály „lefojtottan poénos középnemzedéki látlelet”-e, „kudarc-tragikomédiá”-ja, szintén ismerős élethelyzeteivel szögezi székhez a nézőt. Főhősei abba az életkorba léptek, amikor már minden csak ismétlődésnek tűnik az életben, és aligha várható bármi új fordulat.

A színház február 9-én tűzi műsorra a szintén nagy sikerrel futó Oszkár és Rózsa mami című Eric-Emmanuel Schmitt-darabot, mely egy csodálatos találkozásról szól egy beteg kisfiúnak abban az életszakaszában (utolsó kórházi napjaiban), amikor szintén aligha várható bármi fordulat. A csoda mégis megtörténik. A Kubik Anna és Rózsa László által tolmácsolt szívszorító történet február 14-én a Pesti Vigadóban is látható lesz.