Herczeg András: “A csapat érdeme is, hogy jelöltek az év sportembere címre”

2018.01.09

A szavazás alapján városában az év sportembere lehet Herczeg András, a DVSC vezetőedzője, akinek irányítása mellett a Loki a harmadik helyről várja a bajnokság folytatását. A trénerrel a Nemzeti Sport készített interjút.Herczeg kérdésre válaszolva kifejtette, jó érzés és egyben megtiszteltetés is, hogy felkerült a listára, ugyanakkor valamit nem szabad elfelejteni: az, hogy gondoltak rá, a csapat szereplésének is szól.

Tarthattam volna én bármilyen jó edzéseket a magunk mögött hagyott esztendőben, ha a DVSC sorban szenvedi el a vereségeket, aligha jutok bárkinek is az eszébe

– mondja Herczeg András.

A vezetőedző néhány napra volt csak képes elengedni a focit, utána már alig várta, hogy leülhessen a tévé elé, és órákig nézhesse a spanyol, angol, vagy éppen a német bajnokság mérkőzéseit.

Mint elmondta, a Lokinál hamarosan kezdődik a téli alapozás. Munkás napok, hetek következnek.

Nyilván más a téli felkészülés, mint mondjuk húsz évvel korábban, de ettől még a lényeg nem változott: próbáljuk azt az alapot megteremteni, amire lehet építeni a tavasz folyamán

– magyarázza Herczeg, aki a rossz rajt után már arra is gondolt, hogy megismétlődik a tavalyi blama, amikor a Loki csak az utolsó fordulóban biztosította be a bentmaradást.

A tréner az összességében kellemes meglepetésnek bizonyuló őszi szezon mellett azt külön is értékeli, hogy az eredményeket javarészt saját nevelésű futballistákkal érte el a csapat. A harmadik hely mindenesetre szép eredmény – csak a Videoton és a Ferencváros előzi meg a DVSC-t – , de az is igaz, hogy a kieső hely is csak 12 pontra van. Nem dőlhetünk hátra – figyelmeztet Herczeg.

 

az eredeti hír itt elérhető