Debrecen Hotels

Hegedüs Zsuzsa mégsem mond le, újra büszke Orbánra a miniszterelnök bécsi beszéde után

  2022 júl 29 / #debrecen
Google ads
Google ads

Csak kapkodjuk a fejünket a lemondását kedden benyújtó Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott és Orbán Viktor ügyében.

Hegedüs Orbán tusványosi, nagy vitát kavaró fajelméletes beszéde miatt döntött úgy, hogy húsz év után nem ad több tanácsot a miniszterelnöknek. A szakítás eléggé heves volt, Hegedüsre gyorsan ráállították a kormánypropaganda-gépezetet, közülük is leghevesebben a megafonos Deák Dániel kelt ki ellene:

Pénteken viszont mehet a kukába a lejárató kampány, Orbán Viktor csütörtöki bécsi látogatása és nyilatkozata után ugyanis „okafogyottá vált” Hegedüs Zsuzsa lemondása. Erről maga a (volt) miniszterelnöki megbízott számolt be egy újabb, Orbán Viktornak címzett levélben, amit a Mandiner tett közzé teljes terjedelmében.

A szociológus azt írta, hogy meggyőzte őt a miniszterelnök rasszizmus elleni kiállása.

„Olyannyira, hogy az első reakcióm az volt, hogy ezzel a nyilvános megszólalással a lemondásom is okafogyottá vált. De ami még fontosabb, ezt, némi gondolkodás után, néhány órával később is így gondolom, azaz okafogyottnak tartom”

– olvasható a levélben.

„(…) függetlenül attól, hogy hivatalosan a főtanácsadód vagyok vagy nem, a segítségemre a továbbiakban is, az elmúlt húsz évhez hasonlóan, számíthatsz”

– írta.