Debrecen Hotels

Házhoz viszik a tűzifát a debreceni rászorulóknak

  2018 okt 24 / #debrecen
Google ads
Google ads

kötelező önkormányzati támogatások mellett minden évben nyújt természetbeni ellátást is a rászorulóknak a debreceni önkormányzat.

A téli időszak közeledtével a városi beruházások során kitermelt faanyagot a Dehusz Nonprofit Kft Galamb utcai telehelyére szállították.

– Az összegyűjtött faanyagból egy jelentős mennyiséget, 80 tonnát most a szociálisan rászorulóknak ad át a debreceni önkormányzat – fogalmazott a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, Balázs Ákos.

Az egyéni választókerületi képviselők és a szociális osztály javaslata alapján 2018. október 24-től 2017. november 16-ig 160 rászoruló részére 5-5 mázsa aprított tűzifa kerül kiosztásra.

– Ezzel az 5 mázsa tűzifával szeretnénk hozzájárulni azoknak a debrecenieknek a téli fűtési költségeihez, akik nehezebb körülmények között élnek – mondta a sajtótájékoztatón Kovács István önkormányzati képviselő.  

A támogatásokhoz biztosított tűzifa a Dehusz Nonprofit Kft-hez beérkező faanyag, amelyet az ott dolgozó közfoglalkoztatottak tüzelésre alkalmas méretűre aprítanak fel. A rászoruló családokhoz a Dehusz Nonprofit Kft. szállítja ki a fát.