Debrecen Hotels

“Házhoz megyünk” – a Kossuth téren

  2018 dec 18 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az év utolsó megyei „Házhoz megyünk” programmal a debreceni Kossuth téren találkozhattak az érdeklődők.

Az adventi időszak prevenciós kampányának legfőbb célja volt, hogy a vásárba látogatók vagyonvédelmi tanácsokat kapjanak bűnmegelőzési szakemberektől. A tájékoztatás elsősorban az otthonok védelmére, az alkalmi lopások és a gépjármű-feltörések megelőzésére terjedt ki.  Az érdeklődők egy-egy mini személyi riasztót is átvehettek. A kézben tartható vagy táska fülére akasztható riasztó a zsinór kihúzásakor 98 dB hangot kiadva jelzi, hogy használója bajba került.

 

A rendőrség a következő vagyonvédelmi óvintézkedések megtételére hívja fel a lakosság figyelmét:

– Soha ne engedjen be idegeneket a lakásába, bármilyen indokra hivatkoznak!

– Ajtónyitás előtt győződjön meg róla, hogy ki az, aki bekopogott, illetve becsengetett Önhöz! Ha hivatal, hatóság, vagy más szervezet képviselőjének adja ki magát, kérjen tőle igazolványt!

– Otthonában kizárólag akkor tartson nagyobb pénzösszeget, vagy ékszert, ha azok tárolására szolgáló biztonsági berendezéssel (rögzített biztonsági széf) rendelkezik! Vagyontárgyait tegye biztonságos, mások által nem ismert, illetve megfelelő védelmi rendszerrel felszerelt helyre!

– Fokozottan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, vagy tömegben tartózkodik!

– Vásárlás közben, az áru válogatásakor se tegye le táskáját, illetve pénztárcáját a pultra, ne hagyja a bevásárlókocsiban, vagy a kosárban!

– Értéktárgyait, iratait ne tegye kosara, táskája tetejére, illetve annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezze el, amelyet szorosan, testközelben tarthat!

– Személyes iratai közül csak a feltétlenül szükségeseket tartsa magánál!

– Csak annyi készpénzt vigyen magával, amennyire feltétlenül szüksége van!

– Ha mégis megtörténik a baj, vagy bűncselekményt észlel, haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 112-es központi segélyhívón!