Debrecen Hotels

Havas, szeles időjárás pusztított kedden Hajdú-Biharban

  2022 jan 12 / #debrecen
Google ads
Google ads

A havas, szeles időjárás miatt kedden sok műszaki mentésre riasztották a tűzoltókat Hajdú-Bihar megyében – tette közzé a megyei katasztrófavédelem. Beszámolójukban számos esetről írnak, ahol az időjárás játszott közre a bajban.

Kedden hajnalban egy kamion az út szélére húzódott Püspökladány közelében, majd induláskor keresztbe fordult. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével segítettek a kamionnak elindulni.

Reggel Nyírmártonfalván, a Zúgó utcában két hat méter magas fa telefonkábelre dőlt, a nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik láncfűrész segítségével eltávolították a fákat.

Lesodródott egy autó az útról Létavértes külterületén. A létavértesi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik elvégezték a jármű átvizsgálását és áramtalanították azt.

Szintén lecsúszott az útról egy autó Nádudvar külterületén is. A püspökladányi hivatásos egység vonult, majd elvégezték az áramtalanítást. A mentőszolgálat a jármű vezetőjét kórházba szállította.

Egy kamion Berettyóújfaluban, a Széchenyi utcában az úttesten keresztbe fordult, ezzel forgalmi akadályt képezett. Riasztották a város hivatásos tűzoltóit, akik egy erőgép segítségével kimozdították a kamiont, így a forgalmi akadályt megszüntették.

Később Biharkeresztes külterületén egy kisteherautó az árokba hajtott, majd felborult. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak. A kisteherautó átvizsgálásra és áramtalanítására avatkoztak be. Csokoládét szállító teherautó borult az árokba Komádiban, az Ibolya utcában kedden délelőtt, a forgalmat akadályozta, ezért riasztották a komádi önkormányzati tűzoltókat. Az egység erőgép segítségével megszüntette az akadályt.

A karácsonyi díszvilágítás lazult meg a szélben Balmazújvároson, a Veres Péter utcában. A balmazújvárosi önkormányzati és önkéntes tűzoltók vonultak, akik kosaras jármű segítésével avatkoztak be.

Két autó ütközött össze Püspökladány külterületén délután. Az egyik autóba utazók nem tudtak önállóan kiszállni, beszorultak a roncsba. A püspökladányi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki az utasokat, majd átadták őket a mentőszolgálatnak.

OKF