Debrecen Hotels

Háromezer gólya „rakott fészket”

  2018 Sze 04 / #debrecen
Google ads
Google ads
Rekordszámú, több mint háromezer elsőéves vesz részt a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának 12. gólyatáborában. A gólyáknak vetélkedőket, szakmai programokat, élményfürdőzést, koncerteket szerveznek, a rendezvény tűzijátékkal zárul.

Az ország legnagyobb gólyatáborának augusztus 27-e és 31-e között megrendezett első hetén többek között az Állam-és Jogtudományi-, a Műszaki-, a Zeneművészeti-, az Általános Orvostudományi-, és a Természettudományi Kar elsőéves hallgatói vettek részt.

– Nagyon hatékonyan tudtunk együtt dolgozni az első turnusban a kari hallgatói önkormányzatokkal. Egy szervezett és kulturált rendezvény keretein belül köszöntöttük az elsőéves hallgatókat. Bízom benne, hogy a második hét is sikeres lesz, rengeteg élménnyel és sok-sok barátsággal felvértezve kezdenek neki az egyetemi éveknek az elsőéves hallgatók – fogalmazott Bognár István Ádám, a DEHÖK elnöke.

A hétfőn kezdődött második turnusban többek között a Bölcsészettudományi-, és a Gazdaságtudományi Kar gólyái kezdhették el a ráhangolódást az egyetemi évekre. Csapat- és közösségépítő feladatokat oldanak meg, vetélkedőkön vesznek részt, a szakmai programokon pedig fontos információkat hallhatnak a kari és szakos vezetőktől, a tanulmányi osztályok munkatársaitól.

Esténként többek között Animal Cannibals, és Follow the Flow koncerteken bulizhatnak. A rendezvényt pénteken borkóstolóval egybekötött tűzijáték zárja az Egyetem téri szökőkútnál.
A gólyák a megörökített élményeiket a DEHÖK facebook-oldalán és instagram-profilján, illetve youtube-csatornáján is visszanézhetik.

A teljes cikk a DEHÖK oldalán (LINK) http://dehok.unideb.hu/hu/hirek–esemenyek/turnusvaltas-a-legek-taborabanolvasható.