Debrecen Hotels

Három vasútvonalon baleset miatt késnek a vonatok

  2018 Sze 28 / #debrecen
Google ads
Google ads

Egy-másfél órás késésekre kell számítaniuk az utasoknak péntek délután a Budapest-Esztergom, a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon. Az első két vonalon vonattal ütközött össze egy-egy autó, a harmadikon pedig a vasúti átjáróban áthaladó darus kocsi leszakította a felsővezetéket – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

Közölték: jelenleg mindhárom helyszínen szünetel a vonatforgalom.
A Budapest-Esztergom vonalon, Leányvár és Piliscsaba között délután két órakor fénysorompós vasúti átjárónál személyvonat oldalának ütközött egy személygépkocsi.
Rákosliget és Pécel között a Miskolcra tartó InterCity vonat ugyancsak fény- és félsorompós átjáróban egy személygépkocsival ütközött össze. Ott a másik vágányon eleve folyamatos vágányzár van. A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon utazóknak azt javasolják, hogy az Örs vezér tere és Gödöllő között HÉV-vel utazzanak, azokon a járatokon elfogadják a vasúti bérleteket is.

Maglód és Gyömrő között délután fél kettőkor a vasúti átjáróban áthaladó darus gépkocsi mindkét vágány fölött leszakította a felsővezetéket. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon közlekedő vonatok menetideje jelentősen megnő. Mende és Maglód között pótlóbuszok viszik az utasokat, az InterCityket és a gyorsvonatokat a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalra terelik.