Debrecen Hotels

Három László a zuhéban is átadott 430 méter aszfaltot Debrecenben

  2022 nov 17 / #debrecen
Google ads
Google ads

Elkészült a Felsőpércsi utca III. szakaszának építése Debrecenben – tette közzé Papp László polgármester szerdán. Mellette Türk László és Pósán László is felszólalt. Úgy tűnik, hogy a cicák szeretik az útátadókat. Egy fekete jószág most is előkerült.

Az esőáztatta sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Felsőpércsi utca több, mint 430 méter hosszban, 5,5 méter szélességben kapott aszfaltburkolatot a Koriander utcától a Csereág utcáig.

A polgármester azt is megemlítette, hogy összesen három ütemben összesen 1,2 km hosszúságban terítettek aszfaltot. A város keleti része a jövő nagy fejlesztéseinek fontos területe, hiszen ezek a városrészek, amelyek most még zártkerti kategóriában vannak, idővel Debrecen nagyon fontos kertvárosi részeivé alakulhatnak. A Felsőpércsi utcán egy gyűjtőút épült, s a következő időszakban megkezdődhet majd a rácsatlakozó utak kiépítése is. Papp László kiemelte, hogy ez csak a lakossággal való együttműködés és összefogás révén valósulhat meg, hiszen a rácsatlakozó utak aszfaltozása is csak akkor történhet meg, ha ehhez és a közművek, a közvilágítás kiépítéséhez a szükséges területek, sávszélességek rendelkezésre állnak. A Felsőpércsi utca harmadik szakaszának kivitelezése bruttó 85 millió forintba került, s pályázati támogatásból valósult meg – hasonlóan az első szakaszhoz. A második szakasz megvalósítását az önkormányzat saját költségvetéséből fedezte. A harmadik szakasz 5,5 méter széles, mellette 0,75 és 1,5 méter közötti szélességben útpadkát alakítottak ki, s megoldották a csapadékvíz-elvezetést is. Papp László biztos benne, hogy ez a fejlesztés nagymértékben hozzájárul a környék lakói életminőségének javításához. Az önkormányzat – lehetőségeihez mérten – a következő években is folytatni kívánja a keleti városrész, a Bayk András-kert és a Kondoroskert lakóinak igényeire alapuló fejlesztéseket – zárta beszédét Papp László.

A terület önkormányzati képviselője Türk László azt is hozzátette, hogy a Bayk András kertben lévő gyüjtőút egy részén padkát építettek és megoldódott a csapadékvíz-elvezetése is.

Az önkormányzati képviselő  felidézte, hogy ennek a fejlesztésnek az előzményei 2017-re nyúlnak vissza, s azt követően lépésről lépésre, szakaszosan haladt a Felsőpércsi utca aszfaltozása. Többen is kérdezik, miért nem lehet egy ilyen beruházást egy ütemben megvalósítani – ez nyilván a rendelkezésre álló pénzforrások kérdése.

A szándék azonban mindig megvolt, s ahogyan azt Türk László megemlítette, a harmadik szakasz megvalósítását lehetővé tevő agrárminisztériumi pályázat kapcsán is többször egyeztettek Pósán Lászlóval annak érdekében, hogy folytatni tudják a Felsőpércsi utca aszfaltozását. Így érnek össze a város vezetőinek, az országgyűlési és az önkormányzati képviselőnek kompetenciái, valamint a lakosság elképzelései és támogatása. Türk László is kiemelte, hogy ez az út nem csak a Felsőpércsi utcán élők útja, hanem gyűjtőút – nagyon sok kis utca csatlakozik hozzá, így azok is használják, akik ezekben a kis utcákban laknak. A Felsőpércsi utca aszfaltozása így közérdek volt.

Örömteli, hogy ebben a képviselői körzetben idén immár a negyedik út szilárd burkolattal való ellátásáról lehetett beszámolni: az év elején a Portörő utcáéról, nemrég a Mézeshegy és Pipóhegy utcákéról, most pedig a Felsőpércsi utcáéról. Ebből is látszik, hogy a város vezetése a belterületi utak aszfaltozását is fontosnak tartja, hiszen az nagymértékben hozzájárul a polgárok mindennapi életének komfortosabbá válásához.

Pósán László közösségi oldalán a fentiek mellett arról számolt be, hogy az itt élők régóta várt kérése teljesült. A városvezetéssel komoly figyelmet szánunk az útfejlesztésekre, hogy a debreceniek minél kulturáltabb, biztonságosabb körülmények között közlekedhessenek – írta a politikus közösségi oldalán.

Ahogy az alábbi táblán is áll, a Csárda és a Felsőpércsi utca aszfaltozása 300 millió forintból valósult meg, melyhez az Európai Unió is hozzájárult.

Fotók: Papp László, Türk László, Pósán László

Egy kilométer új aszfaltot kapott Debrecen, bemutatja: polgármester, képviselő és egy cica