Debrecen Hotels

Harminc helyszínen száz program várja Debrecenben a gyerekeket – itt a részletes menetrend

  2019 máj 22 / #debrecen
Google ads
Google ads

Debrecenben több mint harminc helyszínen mintegy száz programmal várják a családokat a gyermeknapon – közölte a város turisztikáért felelős alpolgármestere a helyi Kölcsey központban tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Széles Diána kiemelte: a város kulturális intézményei összehangolták a rendezvényeiket, hogy az érdeklődő gyerekek és szüleik több programon is részt vehessenek.

“Halász Judit nélkül nincs gyermeknap Debrecenben” – tette hozzá Széles Diána, arra utalva, hogy egy évtizede minden alkalommal Halász Judit Csiribiri koncertjével kezdődik a gyermeknap a Kölcsey központban.

Érdekességként említették a gyermeknapi ringatót: a fiatal anyukák és a “kengurukban hátukon csüngő” babáik közös, zenés tornájából néhány perces ízelítőt is kaptak a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztató résztvevői.

Vasárnap a Kölcsey központban a 40 éves Alföld Gyermekszínpad és a 35 éves Főnix Diákszínpad mutatkozik be, de egy világjáró angliai utcaszínházi művészházaspár előadását is láthatják az érdeklődők – jelezte Bódor Edit, a városi rendezvényszervező ügyvezetője.

A nagyerdei állatkertben látványetetésekkel várják vasárnap a gyerekeket, akik ezen a napon együtt sétálhatnak majd a legifjabb pápaszemes pingvinekkel, de a szomszédos vidámparkban a Széltolók zenekar interaktív gyermekműsorát is megtekinthetik.

A Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumba látogató gyerekek pedig találkozhatnak egy barátságos sárkánnyal is, amely “egy földalatti üregben lakik, és neki köszönhető a szivárvány születése” – adtak ízelítőt a gyermeknapi programokból a sajtótájékoztatón.

A Kölcsey Központ programjai

9 órától a Kölcsey Központ körfolyosóján a Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezésében érzékenyítő foglalkozások az esélyteremtés jegyében. A Csemeteliget mellett a Debrecenimami, a Fecsegő és Tipegő Családi Napközi, a Gyermekváros Alapítvány, a KreDenc, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Maminvent, a Szent László Domonkos Plébánia és a Túl az Óperencián gyermekfoglalkoztatói fogadják a kicsiket. A Baltazár Dezső téren elektromos kisautók és az Európai Unió információs pontja, a Europe Direct kitelepülése.

10.00 Ajándék Ringató foglalkozás a Bálteremben kisbabáknak, kisgyermekeknek hároméves korig.
A foglalkozást vezeti Horváth Zsuzsa Ringató-foglalkozásvezető, vendég furulya- és dudaszóval Dsupin Pál.

10.40 Babák a hátunkon – Kangatraining Weisz-Kovács Andi csapatával a körfolyosón

11.00 Halász Judit gyermeknapi koncertje

Jegyek: 1 500 Ft, 1 900 Ft

12.20 Koncert után az Angliából érkező Other Half Productions utcaszínházi előadása a körfolyosón

13.00 Ismerd meg a Nagyerdőt! – Váradi Zoltán (Természettár) előadása a Bényi Árpád-teremben

14.20 Koncert előtt az Angliából érkező Other Half Productions utcaszínházi előadása a körfolyosón

15.00 Halász Judit gyermeknapi koncertje

Jegyek: 1 500 Ft, 1 900 Ft

16.00-18.00 „40 és 35” – az Alföld Gyermekszínpad és a Főnix Diákszínpad jubileumi évadának záróműsora a Bálteremben

Lesznek gyermeknapi programok az állatkertben, a Modemben, a Déri Múzeumban, és még nagyon sok helyen.

A részletes programajánló letölthető innen.