Debrecen Hotels

Harmadjára is megszúrják Orbán Viktort

  2021 okt 08 / #debrecen
Google ads
Google ads

Nem félős típus, de felveszi a jövő héten a harmadik oltást – jelentette be a kormányfő szokásos péntek reggeli rádióinterjújában.

Miniszterelnöki interjúk a közmédiában · “Én is felveszem a harmadik oltást” (2021.10.08.)

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, ez az esős, szomorkás ősz a vírus kedvenc időjárása.

Az előző évben is megtapasztaltuk, hogy a vírus ilyenkor gyorsabban terjed. Látható, hogy a vírus ellen csak az oltás segít, aki nem veszi fel, könnyen megfertőződhet. Van olyan szakember, aki szerint mindenképpen megfertőződik, aki nem oltatja be magát – tette hozzá a kormányfő.

A magyar komoly ember, fel tudja mérni, hogy veszélyben van, és el tudja dönteni, hogy vállalja ezt a kockázatot, vagy védekezik – reagált a miniszterelnök arra a felvetésre, hogy helyesnek tartaná-e, ha fizetnének azoknak, akik felveszik az oltást. A felelősségteljes magatartás az, ha mindenki beoltatja magát, tette hozzá Orbán Viktor és elmondta, hogy a jövő héten ő is felveszi a harmadik oltást.

… a háziasszonyok jobban tudják, mint én

A magyar családoknak kényes kérdés a rezsikérdés, „a háziasszonyok jobban tudják, mint én, kiszámolják a havi kasszát, pontosan tudják, mennyit kell rezsire fizetni” – mondta Orbán.

A magyar családokat meg tudja gyötörni a rezsiár. Ez fontos politikai kérdés is volt Magyarországon az elmúlt 20 évben. Ha piaci energiaárak lennének, akkor most évente 370 ezer forinttal kellene többet fizetnie egy magyar családnak. Ki kell tartania a kormánynak a rezsicsökkentés mellett.

Nem lenne helyes, ha a háztartások energiaellátását világpiaci áron oldanánk meg – tette hozzá Orbán. A csehek, lengyelek és magyarok követelik az EU-tól, hogy vonják vissza azokat a szabályokat, amelyek a mostani elszabaduló világpiaci energiaárakat okozták.

Béremelések

A gazdaság elérte a járvány előtti teljesítményét, és ez a magyar embereknek köszönhető.

Elmondta, a legutóbbi kormánydöntések alapján minden időskorú novemberben egységesen 80 ezer forintot kap majd kézhez. E mellett a magasabb infláció miatt visszamenőleges hatállyal 1,2 százalékkal emelik a nyugellátásokat.

Emlékeztetett rá, hogy az idősek mellett a gyermeket nevelő családok is kapnak segítséget, miután jövőre 1,9 millió szülő kapja vissza az idén befizetett adóját.

Emellett az ápolók bérét 21 százalékkal, a bölcsődei dolgozókét 20 százalékkal és a kulturális dolgozókét is 20 százalékkal emelik majd 2022-ben.

A kormányfő közölte, hogy egymillió fiatalt érint majd, hogy nem kell szja-t fizetniük. Ha sikerül a minimálbért 200 ezer forintra emelni, akkor egy szép évet zárhatunk – mutatott rá.

Magas államadósság

Az államadósság magas volt a 2010-es kormányváltás idején, a GDP 80 százaléka környékén volt. Ezt sikerült a koronavírus-válság előtt olyan szintre levinni, hogy Orbán már a 60 százalék körüli szintet látta.

Ez most felugrott újra 80 százalék fölé.

„Én nem akarom, hogy Magyarország belecsússzon az adórabszolgaság sorába”, vissza kell vinni 50 százalék körüli szintre a magyar államadósságot, ez a következő évek nehéz munkája lesz.

LMBTQ-lobbi miatt nem jött a pénz

Azt Orbán nem tartja fairnek, hogy bár Magyarország megegyezett Brüsszellel, hogy közösen vesznek fel hitelt, az országok pedig megkapják a rájuk eső részt az „LMBTQ-lobbi miatt” ezt mi még nem kaptuk meg.

„Kérdem én: mi köze van ennek a gazdasághoz? Az unió túlterjeszkedik azokon a jogkörökön, amik megilletik” – mondta Orbán, majd elismételte, hogy „ez a pénz jár nekünk, meg is fogjuk kapni”.

A csúszás miatt ezt a pénzt pótolni kell, ezért vett fel a kormány rekordösszegű hitelt.

Ha Nobel-díj nem is, de egy szakmunkás-díj azért beesett

Karikó Katalin a mi hősünk, és megmentette az emberek millióinak életét. Lehet, hogy nem kapott Nobel-díjat, de nagyon büszkék vagyunk rá. Ő sem tudja, hogy miért nem kapott Nobel-díjat de felhívta a figyelmet arra, hogy a fiatal szakmunkásaink egy nemzetközi versenyben taroltak. Orbán Viktor szerint az általa említett nemzetközi megméretésen a „klasszikus szakmákban” bizonyultunk jónak ezen a versenyen. Bútorasztalos, kertépítő, weboldalszerkesztő, fodrász. Ezúton gratulálok nekik is – tette hozzá.