Harcolni fog az ukrán-orosz háborúban a Fradi volt edzője, Szerhij Rebrov

2022.03.09

A Fradi volt edzője, az ukrán származású Szerhij Rebrov úgy döntött, kiáll a népe mellett, hazamegy és harcolni fog.

Szerhij Rebrov 2018-2021 között volt a Ferencváros edzője, kiváló eredményeket ért el a csapattal.

Az ukrán mester jelenleg az Egyesült Arab Emírségekben dolgozik az al-Ain trénereként, ám az Independentnek adott interjújában elárulta, hogy már nem sokáig. A szezon után ugyanis kész fegyvert fogni és csatlakozni az orosz–ukrán háborúban harcoló bajtársaihoz – írja a Blikk.

Az edző nagyon büszke mindenkire, aki azért küzd, hogy megmentse Ukrajnát, legyen akár civil, akár katona.

A jó oldalon állunk, de harcolnunk kell a szabadságunkért. Jelenleg itt van munkám, de amint vége a szezonomnak, hazamegyek, a népemhez… Harcolni fogok. Mindenki az utcára megy, egy népként egyesültünk. A világ azt kérdezi, hogyan tudják az ukránok megvédeni a hazájukat. Azért, mert az emberek kimennek az utcára és harcolni fognak, mindenki egységes, tudjuk, hogy mit kell tennünk… Természetesen kész vagyok arra, hogy fegyvert fogjak a kezembe

nyilatkozta Rebrov.

Szerinte nem lesz kompromisszum Oroszország és Ukrajna között, mert ez nem érdeke Putyinnak, nincs más, mint harcolni az ukrán népért és a végsőkig kitartani. Az edző szülei egyébként Kijevben vannak, idősek, nem akarnak elköltözni, így a föld alá menekülnek, ha arra kerül sor.

Fotó: fradi.hu

az eredeti hír itt elérhető