Debrecen Hotels

Hamis személyi igazolvánnyal akart elrepülni Debrecenből

  2021 okt 05 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a repülőtéren egy hamis személyi igazolvánnyal akarta elhagyni az országot.

A vádlott 2019. december 28-án a kora reggeli órákban a debreceni repülőtérről az Egyesült Királyságba tartó egyik járattal kívánt elutazni.

Amikor a férfi az országból kilépésre jelentkezett, a határrendészeti ellenőrzésnél személyazonosságának igazolására egy hamis igazolványt adott át a határőrnek. A hamis okmány egy román állampolgárságú férfi nevére szólt.

A vádlottal szemben elvégzett átvizsgálás során megtalálták a saját nevére kiállított és érvényes albán útlevelét és büntetőeljárást indítottak vele szemben.

Az albán állampolgárságú vádlott jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, vele szemben a debreceni rendőrök elfogatóparancsot bocsátottak ki, ami nem vezetett eredményre, ezért a Debreceni Járási Ügyészség a vádlottat távollévő terheltté nyilvánította.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottat a távollétében lefolytatott eljárás során pénzbüntetésre ítélje és a hamis okmányt kobozza el.