Hamis Legót árultak a Tescóban

2017.12.26

Legalább három vásárló jelezte, hogy különféle Tesco-üzletekben hamisítvány Legót vásároltak karácsony előtt. Mindhárom vásárló drága, 20-30 ezer forintos, Technics-készletet vett, azonban a menő játékkocka helyett kínai másolatok és újságpapír voltak a csomagolásban.

A Tesco azt mondta, hogy a két ünnep között megkezdik az eset kivizsgálását, és a pórul járt vásárlók elnézését kérték. Az internetes nyomozás egész sok dolgot kiderített, például azt, hogy a hamisítvány játékok az eredeti csomagolásnál könnyebbek voltak, illetve, hogy biztosan nem a nyíregyházi Lego-gyárban történt a csalás, hanem valahol később, mert a kínai játékkockák mellett budapesti reklámújságokkal volt kitömve a játékok doboza.

Ezt a fajta csalást, amikor egy terméket kivesznek a dobozából, és egy másfajta terméket tesznek a helyére kekszezésnek hívják, mert régebben kekszet töltöttek az üres dobozokba, hogy súlya jónak tűnjenek a termékek. A pórul járt vevők mind arról számoltak be, hogy drága, 20-30 ezer forintos Technics Legót vásároltak.

(Index)

az eredeti hír itt elérhető